Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne danie na smaczny obiad.
Latem nic nie smakuje lepiej, niż soczyste mięso z grilla. Taki też jest ten...
Odsłon: 4825
Łopatka z grilla z tego przepisu świetnie sprawdzi się jako mięsne danie obia...
Odsłon: 500
Pierwsze dni maja są pierwszorzędną okazją do rozpoczęcia sezonu grillowego....
Odsłon: 489
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19632
Latem nic nie smakuje lepiej, niż soczyste mięso z grilla. Taki też jest ten...
Odsłon: 4825
Łopatka z grilla z tego przepisu świetnie sprawdzi się jako mięsne danie obia...
Odsłon: 500
Pierwsze dni maja są pierwszorzędną okazją do rozpoczęcia sezonu grillowego....
Odsłon: 489
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19632
Składniki
Przygotowanie: Do mięsa mielonego dodać jajko, drobno posiekaną cebulę, otręby, olej, sól, pieprz do smaku oraz 4 łyżki zimnej wody. Masę dokładnie wyrobić i uformować kulki.
Cebulę do sosu również drobno posiekać i zeszklić na maśle, dodać pomidory z puszki i włożyć kulki mięsne. Dusić na wolnym ogniu około 10 minut, następnie dodać groszek doprawić do smaku i gotować następnie 10 minut- również na bardzo wolnym ogniu. Danie posypać pietruszką z majerankiem i jak lubimy zaciągnąć śmietanka.