Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Składniki
Biszkopt z 4 jaj. Krem : Budyń śmietankowy ugotować z 0,5 l mleka i 6 łyżek cukru. Po wystygnięciu z miksować z 1 kostką Kasi. Wierzch: 1galaretke rozpuścić z 1 szkl. gorącej wody i wystudzić. W tym czasie ubijamy śnieżkę na wodę. Gdy galaretka (może być wiśniowa, truskawkowa, brzoskwiniowa) wystygnie wlewamy powoli galaretkę i miksujemy. Spód czyli nasz biszkopt-zdejmujemy tą warstwę z wierzchu na to kładziemy nasz krem, a na wierzch wlewamy śnieżkę. Na sam koniec posypujemy wiórkami kokosowymi bądź polewamy wystudzoną polewą ;)