Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię go zawsze gdy na krzakach zostana tyllko duze przerośniete ogóreczki. Nie ma porównania z przecierem ze sklepu:)
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2768
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 49
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 72
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 246
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2768
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 49
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 72
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 246
Składniki
ogórki dobrze opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej (ja ogórków nie obieram ze skórki)
starte ogórki zasypać sola (nie podaje proporcji gdyż robie zawsze na oko do smaku) i pozostawić na 1 godzine żeby puściły sok
do kazdego słoiczka wkładam ząbek czosnku, kawałek korzenia chrzanu, poł łyżeczki gorczycy i kwiat kopru.
przetarte ogórki wraz z sokie wkladam do słoików i dobrze zakrecam.
przecier ukisi sie sam po kilku dniach. U mnie takie słoiki przetrzymuja całą zimę.
SMACZNEGO:)