Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste i pyszne
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 52
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 121
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 52
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 121
Składniki
Żółtka zmiksować z cukrem, dodać margarynę i nadal miksować. Wlać 1/2 szkl mleka. Mąkę wymieszać z sodą, cukrem waniliowym i solą, dodać do ciasta. Wlać resztę mleka. Ciasto podzielić na pół . Jedną połowę wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Do drugiej części dodać kakao i wymieszać. Wyłożyć na jasne ciasto i posypać mąką. Śliwki umyć, przedzielić na pół, wyciągnąć pestki i poukładać na cieście skórką do spodu. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok. 30 min. Przygotować piankę: Białka zmiksować z cukrem. Gdy będą sztywne dodać olej i budyń, wymieszać. Piankę wyłożyć na podpieczone ciasto. Włożyć ponownie do piekarnika i piec ok. 30 min.