Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jej zaleta jest to ze nie trzeba wyrabiac:) Ciasto pochodzi z jednej z ksiazek siostry Leoni i na stale zagoscilo w naszym domu:)
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 36
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1989
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 36
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1989
Składniki
Masło roztopic, dodac mleko i lekko podgrza. Drodże rozetrzec z łyżka cukru. Jajka utrzec na gładka mase z cukrem. Wszystko to dodac do przesianej maki, wymieszac drewnianą łyżka. Pozostawic by podrosło i znow zamieszac. Gdy ponownie podrośnie wyłozyc na blaszke. Posypac kruszonka i pozostawic do wyrosniecia. piec ok 40 min.
kruszonka : 3 lyzki maki duża łyzka masła, duza łyżka cukru, cukier waniliowy. Wszystko razem wygnieś i posypac ciasto.