Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto na kruchym spodzie.
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1069
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 58
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 138
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1069
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 58
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 138
Składniki
Zagnieć ciasto z mąki, margaryny, proszku do pieczenia, śmietany, żółtek i cukru. Odstaw do lodówki na ok. godzinę
Ciasto podziel na 2 części. Pierwszą wyłóż na blaszkę do pieczenia i posmaruj konfiturą wymieszaną z orzechami, oprósz to kaszą manną. Następnie wyłóż pianę ubitą z białek. Na sam koniec pokrusz resztę ciasta. Piecz ok. 45 minut w 175°C . PS. Jeżeli chcesz możesz pokruszyć też część ciasta między konfiturą a pianą :) Smacznego :)