Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
na ciepło jako danie obiadowe,na zimno jako przekąska
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 34
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 732
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 200
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 34
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 732
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 200
Składniki
Piersi kroić w poprzek w cienkie paseczki,dodać pieczarki pokrojone w cienkie plasterki i cebulę pokrojoną w kostkę.Wbić 4 całe jajka i dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Zamiast soli możemy użyć vegety lub kucharka.Odstawić na godzinę.Na rozgrzany tłuszcz kładziemy zgrabne ,nie za grube placuszki,smażymy na małym ogniu z obu stron,aż się zrumienią.,delikatnie obracając łopatką.Ciepłe podajemy z ziemniakami lub frytkami.Można podać z surówką według uznania.Można również placuszki podawać na zimno jako przekąskę.Życzę smacznego i gwarantuję że mimo braku mąki w przepisie placuszki się nie rozpadną podczas smażenia.