Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, smaczne i tanie w wykonaniu. Przepyszne. Danie rewelacyjne w smaku. Polecam nie tylko osobom na diecie.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Kaszę przepłucz na sitku najpierw zimną, potem ciepłą woda. Włóż do garnka. Zalej wodą. Ugotuj do miękkości. Marchew obierz i zetrzyj na tarce. Kaszę wymieszaj z marchewką. Dodaj gałkę muszkatołową i jajka. Dokładnie wymieszaj (najlepiej przy pomocy ręki żeby masa była jednolita). Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na tłuszcz wykładaj po łyżce masy. Smaż na złoto z każdej strony. Twarożek wymieszaj z chrzanem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Placki podawaj na ciepło. Posmaruj twarożkiem. Posyp posiekaną natką pietruszki.