Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
całkiem ciekawy sposób na placuszki o smaku pizzy:) przepis od ciotki Doroty:)
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1589
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 73
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1589
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 73
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
z mąki, jajek, mleka, proszku do pieczenia oraz wszystkich przypraw zmiksować ciasto (takie jak na naleśniki ale bardziej gęste)
paprykę, wędlinę, cebulę, ogórek, pieczarki pokroiś w kostkę i dodać do ciasta, marchewkę (także pokrojoną w kostkę) troszkę podgotować aż zmięknie a następnie dodać do ciasta, ser żółty zetrzeć na tarce i połączyć z pozostałymi składnikami, jeśli ciasto jest za lużne lub za gęste to dodajemu mleka lub mąki
na patelni rozgrzewamy sporą ilość oleju i smażymy placuszki aż do zrumienienia
podajemy z majonezem i ketchupem lub sosem czosnkowym