Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny obiadek.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9560
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 236
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 521
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9560
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 236
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 521
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki, cukinię obrać i zetrzeć na tarce, po czym odsączyć na sicie. Dodać jajka, mąkę ziemniaczaną, utłuczone ziemniaki, ciepłe mleko i dokładnie wymieszać. Następnie dodać zmiażdżony czosnek, przyprawy do smaku i jeszcze raz starannie wymieszać. Kiełbasę obrać ze skórki i zmielić. Na patelni rozgrzać olej, kłaść łyżką placki i po chwili smażenia nałożyć zmieloną kiełbasę, po czym przykryć ciastem ziemniaczanym. Smażyć z obu stron na złoty kolor.