Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostało mi kilka placków z obiadu, więc zjedliśmy je na kolację z prostymi dodatkami, a jakże smacznie wyszło :-D
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1208
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1208
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Składniki
Nie podaję dokładnych proporcji, bo to tylko propozycja na wykorzystanie placków ziemniaczanych :-). Do ciasta na placki dodaję dodatkowo trochę majeranku, ziół prowansalskich i ostrej papryki. Na rozgrzaną patelnię należy położyć placka ziemniaczanego, ułożyć na nim plastry szynki, plastry sera, na wierzch położyć drugi placek, przykryć patelnie przykrywką i podgrzewać na średnim ogniu do roztopienia się sera. Podawać z ketchupem lub ulubionym sosem. Smacznego :-)