Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na delikatne i puszyste placki ziemniaczane z dodatkiem świeżego koperku oraz koziego sera. Całość podawana z kozim jogurtem naturalnym - danie szybkie, smaczne i pożywne.
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10549
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 305
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10549
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 305
Składniki
Do rozdrabniacza wbijamy jajko, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki , piórka cebuli i ząbek czosnku. Wszystko miksujemy do momentu powstania puszystej i dobrze napowietrzonej masy.
Do powstałej masy dodajemy obie mąki, starty ser kozi, posiekany koperek, kurkumę, sól i świeżo zmielony pieprz. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Placki smażymy z obu stron na delikatnie złoty kolor. Po usmażeniu, odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.
Placki podajemy z kozim jogurtem naturalnym. Życzę smacznego! :)