Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli potrzebujesz przepisu na szybki i pożywny obiad, ta zapiekanka ze śmiet...
Odsłon: 923
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 52
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 370
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 220
Jeśli potrzebujesz przepisu na szybki i pożywny obiad, ta zapiekanka ze śmiet...
Odsłon: 923
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 52
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 370
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 220
Składniki
Masło ucieramy z cukrem pudrem (mikserem). Do połączonych składników dodajemy (po jednym) całe jajka i (siejąc przez sito) obie mąki z proszkiem. Całość dokładnie wyrabiamy. Gdy ciasto będzie zbyt ścisłe można dodać 1-2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany. Tak przygotowane ciasto wykładamy na blaszkę (wyłożoną papierem do pieczenia), wyrównujemy powierzchnię, układamy (bardzo ciasno) cienkie cząstki przygotowanych jabłek. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 160 stopniach C przez ok. 35 min.(czas pieczenia zależy od wysokości warstwy ciasta). Wyjmujemy z piekarnika gdy ciasto jest zrumienione, a boki lekko odstają od blaszki. Zimne ciasto można oprószyć cukrem pudrem. Ja zrobiłam pół oprószone cynamonem (przed pieczeniem), a pół z cukrem pudrem (posypanym po upieczeniu).