Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszne w wersji oryginalnej dodatkowo jest jeszcze z jagodami
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 40
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1993
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 40
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1993
Składniki
Masło zmiksować z cukrem na gładką masę. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i solą. Do utartego masła dodać pojedynczo jajka, a następnie mąkę i mleko, nadal miksować.
do wyłożonej papierem formy (27 x 34 cm) przełożyć ciasto i przez 25 min piec w piekarniku (180 st), zagnieść kruszonkę z podanych składników i wstawić ją do lodówki
po wyjęciu ciasta z piekarnika rozłożyć na wierzchu morele i łyżką ponakładać kleksy z serka, posypać kruszonką, wstawić znów do piekarnika i dalej zapiekać przez 25 min.
oryginalny przepis : http://www.kuchnianadatlantykiem.com/2009/07/letnie-ciasto-z-jagodami-morelami-i.html