Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 56
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 63
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 56
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 63
Składniki
Jajka ucieram z cukrem. Mleko mieszam z drożdżami. Mąkę przesiewam, dodaję sól, jajka, mleko z drożdżami oraz rozpuszczona i ostudzona margarynę. Ucieram. Odstawiam do wyrośnięcia.
Wlewam ciasto do formy, obkładam cienkimi plasterkami jabłka, posypuję żurawiną. Piekę 45 minut w 190 st. C. Posypuję cukrem pudrem.