Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyszedł czas na przetwory z cukinii, tym razem super powidło na zimę .
Pyszne lizaki z ciasta na jeden kęs . Pokochają je każde i małe jak i duże ła...
Odsłon: 29
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 219
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 176
Pyszne lizaki z ciasta na jeden kęs . Pokochają je każde i małe jak i duże ła...
Odsłon: 29
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 219
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 176
Składniki
Wykonanie: Cukinię obrać, pokroić, zasypać cukrem i pozostawić na noc. Następnie smażyć, w połowie smażenia dodać kwasek cytrynowy, a na koniec aromat cytrynowy. Gdy masa ma konsystencję powidła, przełożyć do przygotowanych słoików i pasteryzować około 15 minut. Powidełko wspaniale nadaje się do pieczonych bułeczek i naleśników oraz deserów.