Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-12-2011
Dobre i tuczace i niezdrowe :)
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 59
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 117
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 42
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 44
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 37
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 59
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 117
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 42
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 44
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 37
Składniki
Do zagotowanej wody wrzucamy por pokrojony w okolo 5 cm kawalki. Blanszujemy okolo 3 minuty, wyciagamy i wrzucamy do zimnej wody. To samo robimy z brukselka
Schlodzona brukselke mieszamy razem z porem dodajemy czosnek sol pieprz i wykladamy do naczynia do zapiekania
Przygotowujemy beszamel. Na malym ogniu roztapiamy maslo, gdy roztopione dodajemy make, gdy skladniki polacza sie na gladka jednolita mase, dolewamy mleko , sol pieprz i galke muszkatolowa i caly czas mieszamy do zagotowania. Mieszamy mieszamy mieszamy, beszamel lubi sie przypalic
Polewamy beszamelem warzywa, ser na wierzch i do piekarnika na okolo 40 minut 180 stopni