Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polewę tą można wykorzystać nie tylko na ciasta, ale również na różnego rodzaju ciasteczka oraz rogaliki.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9333
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 224
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 504
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9333
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 224
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 504
Składniki
Czekoladę gorzką rozpuścić w kąpieli wodnej. W mleku rozpuścić żelatynę i galaretkę wiśniową, dokładnie wymieszać. Wlewać partiami do rozpuszczonej czekolady i dokładnie cały czas mieszać na wolnym ogniu. Na koniec do polewy dodać biały rum i ponownie wymieszać. Polać polewą ostudzone ciasto. Można ją udekorować płatkami migdałowymi. Smacznego !