Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
polędwiczki zrobiłam na patelni grillowej, ale spokojnie można je zrobić na zwykłej patelni :)
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 798
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 38
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4508
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 98
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 798
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 38
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4508
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 98
Składniki
Polędwiczki umyć i osuszyć. Pokroić je w plastry (ok 2 cm) jak będą zbyt grube to będą się źle rozbijać. Delikatnie polędwiczki rozbić tłuczkiem, posypać pieprzem, natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Do miseczki na dno nalać odrobinę oleju i położyć plaster polędwicy i tak kolejno trochę oleju i kolejne plastry. Miseczkę z mięsem wstawić do lodówki na ok. godzinę. Polędwiczki smażyć tuż przed podaniem. Na patelni rozgrzać masło klarowane. Na ostrym ogniu smażyć polędwiczki z obu stron. Gdy polędwiczki będą usmażone dopiero je solimy.
Sos chrzanowy: w rondelku rozgrzać łyżeczkę masła, dodać 2 łyżki chrzanu i mieszać, następnie dodać śmietanę. Sos można zaprawić mąką lub mieszać aż się zredukuje, posolić. Na talerze nalać trochę sosu i położyć na nim kilka plastrów polędwicy. Smacznego