Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny sposób na polędwicę. Idealnie sprawdzą się jako przekąska na różne uroczystości i imprezy.
Śniadanie lub deser z płatkami owsianymi, duszonymi i świeżymi borówkami i jo...
Odsłon: 11
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 109
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 88
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 81
Śniadanie lub deser z płatkami owsianymi, duszonymi i świeżymi borówkami i jo...
Odsłon: 11
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 109
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 88
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 81
Składniki
Mięso umyj i wysusz papierowym ręcznikiem. Pokrój w 1,5 cm plastry. Lekko rozbij dłonią. Natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Z każdej soli posyp solą i pieprzem. Krótko przesmaż na mieszance oleju i masła. Wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Przykryj pokrojonymi w plastry pieczarkami. Posyp z wierzchu serem. Natkę pietruszki drobno posiekaj. Posyp z wierzchu każdy plaster mięsa. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 20 minut. Podawaj na ciepło.