Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy znudzi nam się cukinia jako warzywo, potraktujmy ją jako owoc:)
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 282
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 347
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 744
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 282
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 347
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 744
Składniki
Cukinię obieramy ze skórki. Usuwamy ze środka pestki. Tak obrobioną cukinie ścieramy tarką na grubych oczkach. Wrzucamy na głęboką patelnię lub garnek z grubym dnem i zalewamy połową szklanki wody. Gotujemy aż cukinia zmięknie.
Dodajemy cukier, galaretki, olejek i kwasek i gotujemy na małym ogniu 20-30 minut.
Po tym czasie nakładamy dżem do słoików. Zakręcamy i odstawiamy do góry dnem.