Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo łatwe i szybkie do wykonania
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 126
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 587
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 126
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 587
Składniki
drożdze rozpuścić w 1 szkl ciepłej wody. dodawać mąke do momentu kiedy ciasto odejdzie od ręki (może byc wiecej jak 3, 4 szkl). zagniatamy ok 10 min , wykładamy na blache. (Im dłużej będziemy zagniatać tym ciasto będzie lepsze). włączamy piekarnik na 180 C.
"Gołe" ciasto smrujemy koncenratem pomidorowym z ziołami. mozna tez zrobic sos łącząc koncentrat z ketchupem. Na wierzch układamy to co mamy akurat w lodówce: pieczarki, wedlina, ser. pieczemy ok 15 min az ser sie rozpuści. smacznego