Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 96
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 16
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 485
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 96
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 16
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 485
Składniki
Jaja roztrzepać mikserem, wlać mleko, dodać mąkę. Wszystko razem dobrze zmiksować. Powstanie gęste ciasto naleśnikowe. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Ser zetrzeć na jarzynowej tarce. Papryki umyć, osuszyć, oczyścić i posiekać na małe kawałeczki. Wszystko dodać do ciasta naleśnikowego, przyprawić papryką i przyprawą do pizzy. Dobrze wymieszać. Na dużej patelni rozgrzać olej. Smażyć na nim naleśniki z obu stron (powinny być dość grube - na ok. 1/2 cm. Podawać je z keczupem i zie-loną sałatą.