Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pizza to danie, które moge jeść 3 razy dziennie :-) postanowiłam spróbować wersję z sosem bolognese ... wyszła - GENIALNA ;-) polecam
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 233
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 112
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 598
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 233
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 112
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 598
Składniki
Farsz: Cebule i czosnek pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać pokrojone w plasterki pieczarki, przyprawić solą i pieprzem, krótko przesmażyć. Przełozyć do miseczki. Na tej samej patelni przesmażyć mięso mielone, przyprawić solą i pieprzem. Wlać sos pomidorowy (pomidory z puszki zmiksowac blenderem na gładki sos, dodać bazylię, tymianek, oregano i słodką paprykę, wymieszac) i gotować aż woda odparuje i sos zgęstnieje. Dodać pieczarki z cebulą i czosnkie, wymieszać. Ciasto: drożdże pokruszyć do filiżanki, dodać cukier i mieszać łyżeczką do rozpuszczenia drożdży. Do dużej miski wsypać mąkę, dodać sól, wodę i rozpuszczone drożdże, wyrobić ręką gładkie ciasto. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, należy dosypać trochę mąki (nie za duzo, żeby ciasto nie było twarde). Odstawić ciasto na ok. 30 min. aby trochę urosło. Blachę (tą największą, z piekarnika) wysmarować tłuszczem. Ciasto rozwałkować na stolnicy na prostokąt wielkości blachy, przełożyć na blachę. Na ciasto wyłożyć farsz, posypać kukurydzą i startym na grubych oczkach serem. Piec ok. 20 min. w temp. 200 stopni. Smacznego :-)