Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 16
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 43
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 24
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 39
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 182
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 16
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 43
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 24
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 39
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 182
Składniki
Drożdże rozcieram z cukrem. Mieszam je z ciepłą wodą. Zaczyn odstawiam na 10 minut. Mąkę przesiewam do miski. Dodaję 1/2 łyżeczki soli. Wlewam drożdżowy zaczyn. Wyrabiam rękoma ciasto. Dolewam oliwę. Miseczkę z ciastem przykrywam ściereczką i odstawiam w ciepłe miejsce na godzinę.
Tuńczyka osączam z zalewy. Rybę rozdrabniam widelcem. Żółty ser ścieram na tarce. Śmietanę mieszam z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, rybą oraz startym serem. Masę przyprawiam do smaku pieprzem, ziołami prowansalskimi i odrobiną soli. Szalotki obieram i kroję na cienkie cząstki.
Wyrośnięte ciasto ponownie zagniatam, układam na blasze.
Ciasto smaruję masą tuńczykową. Obkładam cząstkami szalotek. Piekę 25 minut w 200 st. C.