Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na andruty, w Małopolsce nazywane piszingerem, a na Mazowszu kajmakiem. Jednym słowem domowe przekładane wafle.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 101
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 570
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 101
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 570
Składniki
Puszkę z mlekiem zalać wodą, tak aby była przykryta i gotować przez 2 godziny na małym ogniu. Po tym czasie wyjąć i odstawić aż trochę wystygnie.
Z jednej strony posmarować cieniutką warstwą mleka pierwszy wafel i przykryć go kolejnym. Czynność powtórzyć aż wykorzystamy wszystkie wafle. Gotowy przekładaniec dokładnie i równomiernie docisnąć i odstawić na kilka godzin.