Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione klimaty gulaszowe-pomidorowo-paprykowe ...
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16727
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 91
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 362
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16727
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 91
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 362
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 133
Składniki
mięso pokroić w cienkie paseczki / małe kawałki. Cebulę poszatkować w piórka, paprykę pokroić w paski, fasolkę odsączyć z zalewy.
Mięso podsmażamy na odrobinie oleju aż się lekko zarumieni, dodajemy cebulę chwilę podsmażamy, dodajemy paprykę i znowu podsmażamy, następnie zalewamy wodą (ok 2-2,5 l) i bulionem. Kiedy zupa zacznie się gotować dodajemy fasolkę, przecier pomidorowy, posiekany czosnek.Gotujemy na małym ogniu ok 15min. Następnie doprawiamy do smaku- jak lubimy.
Osobno gotujemy makaron. Można na końcu w misce dodać łyżkę śmietany. Smacznego