Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie może zarówno być serwowane na obiad, jak i kilkuosobową kolację. Skrzydełka najlepiej przyprawić dzień wcześnieji piec dopiero tuż przed podaniem, wtedy będą jeszcze smaczniejsze. Skrzydełka podaję najczęściej z ryżem ugotowanym wraz z curry na sypko i surówką z pekińskiej kapusty. Polecam, zawsze smakowało moim gościom.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 112
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 112
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Składniki
Skrzydełka poporcjujcie, przetnijcie na zgięciach na trzy części, najmniejszy koniec skrzydełka odłużcie(można je zamrozić i później wykorzystać wraz z innymi mięsami do ugotowania rosołu). Mięso trzeba dobrze wypłukać. Z pozostałych składników przygotujcie sos, czosnej najlepiej posiekać, ale można też przecisnąć przez praskę. W sporym naczyniu wymieszajcie kawałki skrzydełek z sosem. Dobrze byłoby, żeby postały całą noc w zimnym pomieszczeniu, albo lodówce. Godzinę przed podaniem wstawcie skrzydełka na brytwannę i wstawcie bez przykrycia do piekarnika nagrzanego do180 stopni na ok. 50 minut. Gdy się mocno zrumienią na wierzchu, trzeba je przemieszać. Nie można skrzydełek piec zbyt długo, bo sos się rozwarstwi, a mięso rozpadnie.