Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta pierś z kurczaka w słodko-pikantnym sosie chilli z "maślaną" kaszą kus kus.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1202
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1202
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Składniki
Filety płuczemy ,osuszamy ręcznikiem papierowym i nacieramy najpierw solą ,następnie przyprawą. Przekładamy do rękawa i wstawiamy do lodówki na 30 min. Pieczemy 35 min w temperaturze 180°C. Po upieczeniu kroimy na kawałki. Mango obieramy ,kroimy na mniejsze kawałki i miksujemy. Dodajemy sok z limonki ,cukier i zmielone chili. Podgrzewamy ,cały czas mieszając. Kaszę kus kus przygotowujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Mieszamy z roztopionym masłem. Na kaszy podajemy kurczaka z sosem mango.