Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 334
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 490
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 334
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 490
Składniki
Mięso kroimy na niewielkie kawałki, oprószamy solą, pieprzem, paprykami, odstawiamy w chłodne miejsce. W rondlu rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy cebulę pokrojoną w półplasterki. Na patelni smażymy kawałki mięsa, które następnie przekładamy do cebuli. Wszystko podlewamy 2 szklankami wody i dusimy pod przykryciem na niewielkim ogniu. Do miękkiego mięsa dodajemy koncentrat, keczup, czosnek, maggi, całość zagotowujemy, gdy trzeba doprawiamy jeszcze do smaku. Jeśli jest taka potrzeba, sos zaciągamy łyżeczką mąki ziemniaczanej. Mięso podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem, wymieszanym ze śmietaną i posypanym obficie suszoną natką pietruszki. Smacznego.