Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1818
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1818
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Do garnuszka przekładamy masło, miód, przyprawę do piernika, kakao oraz powidła. Wszystko razem podgrzewamy ( nie dopuszczamy do zagotowania ) co jakiś czas mieszając. Odstawiamy do wystudzenia. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia oraz sodą. Jajka ubijamy ze szklanka cukru na jasną i puszystą masę. Następnie dodajemy wcześniej podgrzewaną masę oraz przesiane suche składniki, wszystko razem mieszamy. Na koniec dodajemy grubo posiekane orzechy, mieszamy. Keksówkę o wym. 26x12 cm wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej ciasto. Pieczemy w temp. 170 C przez ok. godzinę do tzw. suchego patyczka. Czekoladę roztapiamy nad garnuszkiem z gorącą wodą i za pomocą pędzelka smarujemy wierzch ostudzonego ciasta.Przepis z inspiracji pieczarkamysia