Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne,świąteczne,śliczne
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 220
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 351
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 220
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 351
Składniki
Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować, delikatnie podsypując mąką na grubość około 3-4 mm, wycinać pierniczki.
Układać na blaszce wyłożonej papierem i piec około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu wystudzić i ozdobić.
Lukier: jedno białko zmiksować z taką ilością cukru pudru (dość dużo), by tworzyło gęstą, nierozlewającą się masę.