Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 51
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 97
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 39
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 38
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 30
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 51
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 97
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 39
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 38
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 30
Składniki
Miód rozpuścić, ale nie zagotowywać. Jeżeli będzie zbyt gorący, ostudzić lekko. Mąkę i sodę przesiać, dodać sól i miód, i resztę składników.
Wyrobić ciasto, aż do połączenia składników. Rozwałkować na placki o grubości 0,5cm i wykrawać pierniczki.
Układać na blaszce w równych odstępach i piec w 150''''C - piekarnik z termoobiegiem, przez 10-15 min. Upieczone pierniczki polukrować i udekorować. Smacznego!