Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
są nietypowe i bardzo dobre ;)
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1749
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1749
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Z drożdży, mleka, soli, cukru i 1 łyżki mąki robimy rozczyn. Odstawiamy do wyrośnięcia. Masło roztapiamy. Mąkę przesiewamy, dodajemy żółtka i rozczyn-zagniatamy. Wlewamy roztopione zimne masło i wyrabiamy ciasto.
Ciasto rozwałkujemy na placek grubości 0,5-1cm i wycinamy krążki. Nakładamy pół łyżeczki czekolady i półplasterek banana grubości 0,5cm, sklejamy. Smażymy w głębokim tłuszczu, tak jak pączki. Smacznego! :)