Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najsmaczniejsze są oczywiście odgrzewane :)
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 113
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 330
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 87
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 97
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 113
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 330
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 87
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 97
Składniki
Soczewicę zalać zimną wodą i odstawić na noc. Następnie zemleć w maszynce. Na patelnię wlać olej i zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę, dodać soczewicę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć ok.10 min. Podczas smażenia należy podlewać soczewicę olejem, ponieważ bez oleju farsz będzie bardzo suchy. Mąkę przesiać, dodać szczyptę soli oraz stopioną margarynę. Stopniowo wlewać wodę zagniatając ciasto. Ciasto powinno być elastyczne. Rozwałkować na cienki placek. Na wykrojone krążki ciasta nakładać farsz i sklejać pierogi. Pierogi wrzucać do osolonej, gotującej się wody. Gotować ok.3 min. od wypłynięcia. Smacznego!