Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla łasuchów i wcinaczy pierogów ruskich. Nie tak pracochłonne jak pierogi, a smakuje wspaniale. Robię zazwyczaj podwójną porcję, bo szybko znika. Można zapiec w piekarniku z serem żółtym, albo wcinać samo. Doskonałe odgrzane na drugi dzień na patelni. Bardzo syte, bardzo pyszne. Często modyfikuję dodając domowy smaluszek ze skwarkami, wtedy tak wędzonkowo pachnie, tylko bardziej idzie w talię.
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 199
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 261
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 52
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1346
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 199
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 261
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 52
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1346
Składniki
Cebulę w kosteczkę smażymy na oleju aż zmięknie i zezłoci się. Ziemniaki gotujemy, przeciskamy przez praskę jeszcze ciepłe. Makaron gotujemy al dente.
Do ciepłych ziemniaków dodajemy cebulę, roztarty ser, pieprz. makaron odcedzamy, przelewamy wodą. Jak odcieknie łączymy z farszem. Doprawiamy do smaczku. Potem tylko zjadać.
Na drugi dzień zapiec w piekarniku z serkiem żółtym, popijać kefirkiem.
Polecam zapracowanym gospodyniom.