Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
klops. Prawie tradycyjna, ponieważ nadziewana, ale zamiast nadzienia z gotowanych jaj postanowiłam wykorzystać czerwoną paprykę.
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 710
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 130
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 634
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 225
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 710
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 130
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 634
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 225
Składniki
Paprykę pokroić w paski, podsmażyć na oliwie z oliwek. Wystudzić. Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku. Może być tez mleko z wodą, czasami tak robię, jak mam mało mleka pod ręką. Mięso wymieszać z cebulą pokrojoną w drobną kosteczkę. Do masy dodać jajka, odciśniętą bułkę, sól, pieprz. Wszystkie składniki wyrobić tak, aby masa była jednolita. Na drewnianej desce, wysypanej bułka tartą, uformować z masy mięsnej prostokąt o grubości 2 cm. Na masie ułożyć paski smażonej papryki. Mięso zwinąć w rulon tak, aby boki zachodziły na siebie, przełożyć do wąskiej blaszki wysmarowanej tłuszczem. Piec w piekarniku o temperaturze 180 st przez 40- 50 minut. Smacznego.