Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z piersi z kurczaka z paprykami w trzech kolorach z dodatkiem marchewki lub pieczarek(jak kto woli) nadaje się na zimno do kanapek jak i na ciepło z dowolnym sosem
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5948
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5948
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
Mięso myje osuszam i miele w malakserze,zmielone mięso wkładam do miski. Wszystkie warzywa kroje na ćwiartki i wrzucam do malaksera i dosłownie małą chwilę miksuje żeby wyszła drobna kosteczka. Tak zmiksowane dodatki przekładam do mięsa,wsypuje wszystkie przyprawy,wbijam jajka i całość dokładnie mieszam. Nastawiam piekarnik na 220 stopni. Całość przekładam do foremki 30/12cm wyłożoną folią aluminiową i wkładam do piekarnika na około 50 min. Można spożywać na ciepło z sosem albo schłodzone do kanapek.