Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite danie, które warto wypróbować
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 266
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 68
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 70
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 266
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 68
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 70
Składniki
Filety myjemy i mięso nacieramy solą i pieprzem oraz obsypujemy ziołami ( części bez skórki - skórkę tylko delikatnie solimy i pieprzymy )
Mięso wkładamy do żaroodpornego naczynia skórą do góry i podlewamy winem i sokiem, tak, aby skóra nie była zanurzona w płynie. Wkładamy na kilka godzin do lodówki
Mięso pieczemy pod przykryciem w 240 stopniach przez 45 minut, a potem zmniejszamy temperaturę na 180 stopni, zdejmujemy przykrywkę i pieczemy kolejne 45 minut, aż skórka ładnie się upiecze. Jeśli płyn odparuje w czasie pieczenia uzupełniamy go dolewając jeszcze trochę wina i soku. W drugiej części pieczenia tz po zdjęciu przykrywki, fileta polewamy płynem z pieczenia ( 2 - 3 razy )
Filety z kaczki podajemy najlepiej z ryżem i surówką z czerwonej kapusty
Przepisy na surówki z czerwonej kapusty znajdziecie na moim blogu. Adres poniżej