Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na bardzo lekkie i delikatne pulpeciki z łososia oraz ekspandowanego amarantusa, które mogą być zdrową przekąską energetyczną lub być serwowane jako danie główne z rozmaitymi dodatkami. Konsystencja pulpecików przypomina delikatne i mięciutkie bułeczki. Danie w 100% bezglutenowe.
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 51
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 58
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 221
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 139
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 309
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 51
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 58
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 221
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 139
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 309
Składniki
Filet z łososia mielimy w maszynce do mięsa lub miksujemy w rozdrabniaczu. Zmieloną rybę skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy amarantus, 1 jajko oraz przyprawy: koperek, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy.
Z powstałego farszu formujemy małe pulpeciki, wcześniej smarując dłonie oliwą z oliwek.
Pulpeciki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 15 minut.
Gotowe pulpeciki podajemy z ulubionymi dodatkami. Świetnie smakują z delikatnym sosem czosnkowym lub szpinakiem na ciepło. Życzę smacznego! :)