Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty pomysł na szybką przekąskę. Zapiekane bagietki z jajecznym farszem na pewno zadowolą każde podniebienie. Do farszu można dodać chudej szynki lub bardziej treściwego boczku wysmażonego na chrupko. Można go również wzbogacić o ulubione zioła. Zamiast kremówki można użyć jogurtu naturalnego.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 6033
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 157
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 6033
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 157
Składniki
W bułkach wycinamy środki i lekko wydrążamy miąższ.
Szynkę lub boczek podsmażamy na złoty kolor. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Jajka mieszamy z kremówką, lekko roztrzepujemy widelcem, dodajemy ser, szynkę, pokrojone w paski pomidory i posiekany szczypiorek. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Farszem napełniamy wydrążone bułki.
Bułki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy około 20-25 minut w 170 stopniach. Kroimy i podajemy jeszcze ciepłe.