Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz piekłam ziemniaki w łupinkach. I na pewno nie ostatni :)
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 131
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 450
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 101
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 114
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 131
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 450
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 101
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 114
Składniki
Ziemniaki szorujemy pod wodą. Suszymy. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy je olejem rzepakowym. Wstawiamy do nagrzanego do 180st.C piekarnika i pieczemy około 40 minut.
Tuńczyka odsączamy z wody, przekładamy do miski. Z fasoli odlewamy zalewę i przepłukujemy wodą, dodajemy do tuńczyka. Papryczkę drobno siekamy, przekładamy do ryby. Dodajemy śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
Upieczone ziemniaki nacinamy na krzyż, w zagłębieniu nakładamy porcję tuńczyka. Podajemy z ogórkami kiszonymi.