Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone żeberka to klasyczne danie polskiej kuchni.
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 90
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 111
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 125
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 90
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 111
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 125
Składniki
Żeberka umyć i pokroić w kawałki. Czosnek obrać i drobno posiekać.
Żeberka natrzeć czosnkiem i przyprawami, włożyć do miski i polać olejem. Wstawić do lodówki na 24 godziny.
Obsmażyć żeberka na rozgrzanym oleju z obu stron i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Podlać wodą (lub piwem) i piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni około 1,5 godziny.
Podawać z ziemniakami zapiekanymi lub frytkami.