Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne danie amerykańskie, biednych, południowych farmerów. Zawiera trzy podstawowe składniki pierwotnej kuchni amerykańskich kolonizatorów - kukurydza, boczek i fasola. Świetne na zimowe wieczory, dostarcza dużo energii, a przy tym jest tanie.
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 49
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 173
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 76
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 55
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 49
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 173
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 76
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 55
Składniki
*Na 20min przed smażeniem rozgrzać piekarnik na 200stopni Na głębokiej patelni bądź w głębokim garnku rozpuszczamy tłuszcz (ja użyłem oleju kokosowego).
Cebulę kroimy grubo i smażymy z dodatkiem cukru, i soli. Aż będzie się błyszczeć, następnie zdejmujemy z gazu.
Boczek kroimy w drobne prostokąty, wykrawamy niechciane elementy typu chrząstki itp.
Patelnię z cebulą wstawiamy ponownie na gaz i dodajemy boczku. Dodajemy wszystkie pozostałe przyprawy i zioła. Delikatnie mieszamy i smażymy na małym ogniu przez kilka minut.
Do patelni wlewamy odmierzoną ilość przecieru, odcedzoną fasolę i kukurydzę.
Tak przygotowany kociołek wstawiamy na 7-8 minut do piekarnika.
Propozycja podania.