Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna i delikatna pianka z sezonowymi owocami według przepisu użytkownika ewaaa
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 56
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 2589
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 233
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5380
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 56
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 2589
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 233
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5380
Składniki
Galaretki rozpuszczam we wrzątku. Schładzam do temperatury pokojowej. Mleko przelewam do misy miksera. Ubijam na najwyższych obrotach przez około 3 minuty. Kiedy piana jest dość sztywna, cienkim ciągłym strumieniem wlewam przestudzoną galaretkę. Cały czas ubijam. Aż do uzyskania jednorodnej masy. Formę /blachę do pieczenia, tortownicę/ wykładam papierem woskowanym. Układam regularnie ciastka owsiane. Przelewam masę i wyrównuję. Truskawki kroję na plastry. Układam po jednym regularnie - tak jak ciastka. Czekoladę wiórkuję nożem, część ścieram na tarce. Posypuję piankę. Gdzienigdzie dorzucam świeżą miętę. Schładzam w lodówce przez noc.