Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli takie, gdzie białko jest ściete, a żółtko płynne. Moja pikantna wersja. :)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 736
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 736
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Mocno rozgrzać tłuszcz na patelni. Wbić jajka uważając, by nie uszkodzić żółtek. Zmiejszyć ogień. Doprawić jajka przyprawami. Polewać wierzch gorącym tłuszczem, aby górna warstwa białka sie ścięła. Na moment przykryć przykrywką, by miec pewność, że białko "doszło". Zdjąć ostrożnie z patelni, nim żółtka sie zetną.
Najlepiej smakuje z kartofelkami posypanymi koperkiem. smacznego! :)