Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby zwykłe pierogi, ale nie do końca... dodanie mąki pełnoziarnistej sprawia, że pierogi zyskują całkowicie nowy smak, a do tego są o wiele zdrowsze :)
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 82
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 40
Polecam.
Odsłon: 371
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3642
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 82
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 40
Polecam.
Odsłon: 371
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3642
Składniki
Mąki przesiać przez sitko.
Wbić jajka, dodać śmietanę i szczyptę soli. Wyrabiać ciasto najlepiej rękoma aż będzie elastyczne.
Gotowe ciasto rozwałkować, na ciasto położyć farsz z kapusty i grzybów i i wykrawać pierogi najlepiej za pomocą szklanki, następnie wyrobić ładny brzeg. Uwaga przepis na farsz znajdziecie na moim profilu "Tradycyjna kapusta z grzybami" Zapraszam: https://smaker.pl/przepis-tradycyjna-kapusta-z-grzybami,117634,pelen-brzuszek.html
Gotowe pierogi włożyć do gorącej posolonej wody i gotować przez ok.5-7 minut, do wypłynięcia pierogów.
Podawać z podsmażoną na masełku cebulką. Smacznego !!!