Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i sycące danie wegetariańskie.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1589
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 73
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1589
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 73
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
Soczewicę wsypujemy na chwilę do miseczki i zalewamy zimną wodą. Po odlaniu wody wsypujemy soczewicę do garnka podlewamy wodą, solimy i gotujemy na małym ogniu do miękkości. Na patelni przysmażamy drobno posiekaną cebulkę i czosnek i paprykę. Składniki z patelni dodajemy do garnka z już miękką soczewicą, dolewamy przecier pomidorowy i dusimy razem ok 5 min. Tuż przed podaniem posypujemy bazylią.