Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
paszteciki z ciasta francuskiego to pomysł na szybką ciepłą kolacje
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 180
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1067
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 63
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 180
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1067
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 63
Składniki
Ciasto francuskie ja użyłam zakupionego w sklepie. Ciasto wyjmujemy z lodówki dopiero wtedy jak będziemy już gotowi do wykonywania pasztecików.
Pieczarki obieramy i kroimy drobno. Cebulkę również obieramy i kroimy drobno. Na patelni podgrzewamy olej i wrzucamy pieczarki i cebule.Dusimy razem na małym ogniu,ok 15-20 min.pod koniec duszenia dodajemy przyprawy. Piekarnik rozgrzewamy wcześniej. Na stolnicy rozkładamy zimne ciasto,wycinamy kwadraty i nakładamy farsz,składamy na kształt trójkąta i zlepiamy. Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim pierożki i posypujemy makiem. Pieczemy od 20-25 min w tem.250 st. Smacznego!!!