Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet jest łatwy w przygotowaniu, bardzo smaczny i tani. Pyszny na ciepło i zimno.
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 223
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 76
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 499
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 223
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 76
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 499
Składniki
Nagrzać piekarnik do 180 stopni.
Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i poddusić na patelni - odparować wodę.
Żółtka odzielić od białek. Z białek ubić pianę.
W dużej misce wymieszać bułkę tartą, ser starty na tarce o grubych oczkach, olej, drobno posiekaną cebulę, pieczarki, piertuszkę, żółtka, przyprawę i na końcu zetrzeć cukinię na tarce o grubych oczkach. Na końcu dodać pianę z białek i wszystko delikatnie wymieszać. Przełożyć wymieszaną masę do blaszki i piec w nagrzanym piekarniku przez ok. 1 godzinę, aż się przybrązowi.
Pasztet jest pyszny na ciepło i na zimno. Podaję go z surówką z białej kapusty.